KosovaTe FunditTe Gjitha

Zëvendës sekretari i përgjithshëm i NATO-s: Transformimi forcave të Sigurisë së Kosovës, rrezikojnë bashkëpunimin e vendosur

Zëvendës-ndihmës Sekretari i përgjithshëm i NATO-s John Manza,  gjatë një Konferencë të organizuar nga Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë është shprehur se institucionet e Kosovës nuk duhet të nxitojnë me transformimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës në Forca të Armatosura.

Manza tha se Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s e ka bërë të qartë që transformimi i FSK-së në Forca të Armatosura duhet të kaloj përmes ndryshimeve kushtetuese.
“Këshilla ime është që mënyra më e mirë për të garantuar transformimin e FSK-së në Forca të Armatosura është transformimi i matur, hap pas hapi, dhe jo vendimet e shpejta”, ka theksuar Manza.

Ai ka Shtuar se lëvizjet në këtë proces mund të rrezikojnë bashkëpunimin e vendosur.
“Lëvizjet e shpejta në këtë proces, siç u tentua muaj më parë, mund të rrezikojnë bashkëpunimin e vendosur për një kohë të gjatë dhe NATO kërkon që ky proces të zhvillohet në harmoni me Kushtetutën”,u shpreh ai.

Në fokus të kësaj konference ka qenë “NATO dhe ballkani perëndimor”. (S.SH/Shuplaka)

epa05836493 A photograph made available on 08 March 2017 and dated 05 March 2017 shows members of Kosovo Security Force (KSF) attending the ceremony to mark the 19th anniversary of Kosovo Liberation Army (KLA) Commander Adem Jashari death, in Pristina, Kosovo. President of The Republic of Kosovo Hashim Thaci during his speech in the ceremony announced that he will submit to the Parliament the draft law on transforming the Kosovo Security Forces (KSF) into an Army. NATO Secretary General Jens Stoltenberg has released a statement saying that on 08 March 2017 he has spoken to Hashim Thaci to convey the serious concerns of NATO Allies about recent proposals by the Kosovo authorities to transform the Kosovo Security Force (KSF) into an armed force, without a constitutional change. However, should the mandate of the KSF now evolve in the way proposed, NATO will have to review its level of commitment, particularly in terms of capacity-building he said in the statement. EPA/VALDRIN XHEMAJ
Fjalët Kyce

Artikuj të Ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!